2012. augusztus 10., péntek

Vegyes savanyúság hozzávalók:Zöldpaprika, zöldparadicsom, uborka, káposzta , hagyma. Mindezek tetszés szerinti mennyiségben, úgy, hogy összesen hat kiló legyen. A hagymát azt ugy csináltam, hogy minden kilóhoz egy közepes fejet, mert ha túl sok az nem finom. Felszeleteltem mindent.
ízesíteni: bors, babérlevél, koriander 3,5 dl 20 %-os ecet.
Tartósítószer: egy kávéskanál szalicil -már csak a gyógyszertárakban kapni-
egy kávéskanál borkén
Ezeket jól összekavarni, egy napig állni hagyni, néha megkeverni, mehet az üvegekbe és a spájzba.
12 db. 7 dl-es ügegnyi lett. 


A szörp készítése: A szedret összetöröm, minden kilóhoz 6 dl vizet teszek, egy mokkás kanál szalicilt és egy késhegynyi borkősavat. Összekeverem és tüll zacskóban csöpögtetem egy egy napig. Minden lecsöpögött léhez egy kiló cukrot teszek összekeverem addig, míg el nem olvad. Azután üvegekbe szűröm, mehet a spájzba.
A szeder dzsem készítése a boltban kapható tasakos Dzsemfix-el készítettem, a leírás szerint..Nagyon finom lett. 


1 megjegyzés: